دکتر نصرالهی:

گره‌گشایی مشکلات کشور از مأموریت‌های اصلی دانشگاه‌هاست

تصویر مطلب گره‌گشایی مشکلات کشور از مأموریت‌های اصلی دانشگاه‌هاست
  • یکشنبه 28 اردیبهشت 1399
رئیس دانشکده علوم‌اجتماعی،  ارتباطات و مطالعات رسانه در وبینار نقش دانشگاهیان در آگاهی‌اجتماعی در مواجهه با بحران‌ها،  یکی از مأموریت‌های اصلی دانشگاه‌ها را، گره‌گشایی از مشکلات کشور دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از خبرگزاری آنا، اکبر نصراللهی رئیس دانشکده علوم‌اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه واحد تهران مرکزی گفت: دانشگاه‌ها قوه‌عاقله و مشورت دهنده کشور و مرکز شناخت دقیق مخاطرات و بحران‌ها، تبیین چرایی و پیش‌بینی آن‌ها و در نهایت مداخله و ارائه راهکارهای مواجهه و مقابله هوشمندانه و کارشناساسه با بحران‌ها هستند.

وی ادامه داد: نقش دانشگاه با توجه به تنوع رشته‌ها و نقش‌محوری آن، گسترده و مهم است؛ دانشگاه شبکه ارتباطی و خود رسانه است؛ بنابراین نقش دانشگاه نباید به آموزش محدود باشد بلکه باید در کنار آموزش به آگاه‌سازی، نظارت و رهبری هم‌ بپردازد.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه افزود: دانشگاه در ایفای نقش‌ مداخله‌گری خود، باید علاوه شناخت دقیق، تبیین چرایی و پیش بینی مخاطرات و بحران‌ها با استفاده از ظرفیت‌های رسانه و ساده‌سازی مسائل پیچیده، آگاه‌سازی و حساسیت افزایی مردم را در دستور کار و اولویت خود قرار دهد.

نصراللهی با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تخصصی و آموزشی در سال‌های گذشته در جلوگیری از مخاطرات و بحران‌ها و آگاه‌‌سازی و حساسیت‌افزایی، نقش‌آفرین نبوده‌اند،گفت: نظام دانشگاهی‌کشور توان مدیریت و نقش‌آفرینی موثر و در طراز انقلاب‌اسلامی را در مراحل مختلف بحران ندارد؛ ساختار آموزش‌عالی کشور کارآمدی‌کافی را ندارد.

وی علل کارآمدی پایین دانشگاه‌ها را در مخاطرات و بحران‌ها، دغدغه ناکافی و ساختار سنتی دانشگاهها و فاصله آن‌ها از مشکلات کشور آن هم در شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکا و بی‌نیازی بخش‌های‌اجرایی از دانشگاه و حمایت و مطالبه نکردن از آنها دانست.

وی با اشاره رتبه پنجم ایران در تنوع بحران‌ها و رتبه زیر ۱۰ کشورمان از نظر میزان تلفات در دنیا گفت: در کشوری که این همه مخاطرات و بحران‌ها دارد حتماً دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید برای شناخت و حل آن و کاهش این تلفات و مخاطرات، برنامه و مشارکت داشته باشند و استادان و محققان نباید خود را در پژوهشگاه‌ها و کتابخانه‌ها حبس کنند.

این وبینار با حضور و سخنرانی مهدی‌زارع استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، علی بیت‌اللهی رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهر سازی و پروانه پیشنمازی پژوهشگر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد.