دکتر خسروپناه در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر واحد قم:

تصویر مطلب اعضای هیأت علمی باید به دنبال پژوهش کارآمد باشند/ ظرفیت ارزشمندی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد
  • چهارشنبه 27 آذر 1398
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دومین مؤلفه عقلانیت در اسلام، توان تولید علم نافع است، لذا دانش بایدکارآمدی خود را در زندگی دانشجو و رفع نیازهای جامعه نشان دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد قم، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی قم با گرامیداشت هفته وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: دانش در ایران اسلامی و در تمدن اسلامی حکمت بنیان و عقلانیت بنیان بود، اما در اصلاحات لاتین ترجمه دقیقی از حکمت و عقلانیت نشده است.

وی افزود: آنچه در عقلانیت اسلام مطرح بوده، تفکر است نه حافظه. اما آنچه امروزه در ساختار آموزشی از اول ابتدایی تا دکتری داریم، متأسفانه حافظه محور است، لذا علم و دانش در تمدن اسلامی حافظه محور نبوده، بلکه تفکر محور بوده است.

دکتر خسروپناه با تأکید بر اینکه عقلانیت در اسلام تفکر محور است، گفت: دومین مؤلفه عقلانیت در اسلام، توان تولید علم نافع است، لذا دانش باید کارآمدی خود را در زندگی دانشجو و رفع نیازهای جامعه نشان دهد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علم نافع از مؤلفه های عقلانیت در اسلام است و تفکر و عقلانیت که زایده عقلانیت است، وقتی جمع شود به حکمت تبدیل می شود.

دکتر خسروپناه با تأکید بر اینکه حکمت ترکیبی از تفکر و علم نافع است، گفت:حکیم کسی است که اهل تفکر و علم نافع است، لذا کسی که اهل تفکر و علم نافع باشد،حلیم هم هست، زیرا علم با حلم در روایات اسلامی ما جمع شده است.

وی ادامه داد: فعالیت های ارزنده و ارزشمندی که در دومین نمایشگاه دستاوردهای علمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قم انجام شده است، مصداق بارز حکمت است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اعضای هیأت علمی باید به دنبال پژوهش کارآمد باشند، زیرا دانشگاه آموزش محور، دانشگاه نسل اول است، پژوهش محور دانشگاه نسل دوم و پژوهش کاربردی دانشگاه نسل سوم است.

وی افزود: امروز شاهد پیوند عمران و معماری، پیوند صنایع با مکانیک در دومین نمایشگاه علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم هستیم.

دکتر خسروپناه با تأکید بر اینکه امروزه رشته های محض نمی تواند پاسخگو باشد، لذا رشته های میان رشته ای بوجود آمده اند، گفت: دانشکده ها و رشته های تحصیلی دانشگاه ها باید به سمت موضوع محور حرکت کنند، زیرا دانش محوری پاسخگوی نیاز جامعه نیست.

دکتر خسروپناه با تأکید بر اینکه ظرفیت ارزشمندی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، اظهار داشت: تلاش کنید مجلات علمی بیشتری راه اندازی کنید، زیرا آمار دانشجویان تحصیلات تکمیلی با آمار مجلاتی که راه اندازی شده، قابل مقایسه نیست. باید برای هر رشته گرایش دو مجله علمی داشته باشیم که استاد و دانشجو برای چاپ مقاله خود معطل نشود.

وی گفت: ساختار پژوهش محور از طریق مجلات و تالیف کتب درسی میسر است، لذا باید توانمند سازی اساتید دانشگاهها را جدی بگیریم، در همین راستا باید هیأت اندیشه ورز در دانشگاه آزاد اسلامی قم فعال شود.

دکتر خسروپناه با اشاره به اینکه اساتید دانشگاه باید در تولید علم و دانش و حکمت تلاش کنند، گفت:خداوند به همه ما توفیق بدهد در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه گام برداریم و امیدواریم در کنار جلسات نمادین،کارهای واقعی تری انجام شود، زیرا در پیوند حکمت و معرفت، جزء از طریق وحدت حوزه و دانشگاه امکان پذیر نیست و این هماهنگی و همکاری می تواند،حکمت و معرفت را تحقق ببخشد.