حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه تاکید کرد

تصویر مطلب تقویت و نهادینه‌سازی کرسی‌های علمی ترویجی و نظریه‌پردازی در دستورکار معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد
  • چهارشنبه 22 خرداد 1398
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به تشریح چیستی، چرایی و چگونگی تعالی علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دوم اجلاس رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که عصر امروز در کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، با اشاره به چیستی، چرایی و چگونگی تعالی علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی از منظر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: تعالی به معنای حکمی‌سازی علوم انسانی و هنر، به‌روز رسانی، بومی‌سازی و اسلامی‌سازی علوم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه با اشاره به تحول ساختاری علوم انسانی و هنر در دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: معاونت علوم انسانی و هنر در ساختار جدید دانشگاه آزاد اسلامی در قالب سه مدیریت آموزشی، پژوهشی و مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر تشکیل شد و هیأت‌های اندیشه‌ورز در استان‌ها و شوراهای فکری در واحدها ذیل این معاونت ایجاد می‌شود.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص تحول آموزشی و پژوهشی علوم انسانی و هنر در این دانشگاه، گفت: این معاونت از طریق دانش‌سازی مهارت‌های بومی، راه‌اندازی رشته‌های بین رشته‌ای کارآمد، ایجاد دانشکده‌های میان رشته‌ای، توانمندسازی مدرسان، تقویت و نهادینه‌سازی کرسی‌های علمی ترویجی و نظریه‌پردازی، تکثیر کمی و تقویت کیفی نشریه‌های علمی و تبدیل دانش به مهارت به وسیله مدارس عالی مهارتی، تحول آموزشی و پژوهشی در علوم انسانی و هنر را دنبال می‌کند.

دکتر خسروپناه با اشاره به انتظارات مدرسان و مدیران از معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، خاطرنشان کرد: اصلاح و بازنگری آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های آموزشی، زمینه‌سازی برای اعطای مجوز به مجلات علمی و افزایش اعتبار به نشریات معتبر دانشگاه، افزایش تعداد واحدهای جایگزین پژوهشی به عنوان جایگزین کسری واحدهای درسی، ایجاد سیستم متمرکز ارزیابی استادان و راه‌اندازی آموزش‌های مبتنی بر مهارت‌محوری ازجمله انتظارات اساتید و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی از معاونت علوم انسانی و هنر است.

وی با اشاره به انتظارات معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی از مدیران و مدرسان این دانشگاه، گفت: معرفی استادان، دانشیاران و استادیاران فرهیخته معتقد به تعالی این علوم، مدیریت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و کتب درسی، راه‌اندازی هیأت‌های اندیشه‌ورز استانی و شوراهای مشورتی واحدها، جذب و بکارگیری مدرسان معتقد به تعالی علوم انسانی و هنر و... ازجمله انتظارات معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی از مدیران و مدرسان این دانشگاه است.

همچنین دکتر علیرضا منظری توکلی معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه بخش دوم اجلاس رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، به تشریح فعالیت‌ها و برنامه‌های معاونت متبوع خود در سال جاری پرداخت و گزارشی از موفقیت‌های دانش‌آموزان مدارس سما ارائه کرد.

دکتر منظری توکلی خاطرنشان کرد: با توجه به اجرای نظام ۳-۳-۶ آموزش و پرورش در هنرستان‌ها و این واقعیت که در مهرماه سال ۹۷ هنرستان‌های کشور هیچ‌گونه خروجی نداشتند. انتظار این بود که تعداد دانشجویان آموزشکده‌ها تا ۵۰ درصد افت داشته باشد اما با تلاش همکارانمان در سراسر کشور و جذب دانشجو از اقشار مختلف کارمندی، تعداد دانشجویان از ۸۶ هزار و ۹۷۴ نفر به ۸۰ هزار و ۳۲۶ نفر رسید و این یعنی کمتر از ۸ درصد کاهش داشته است.