دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل پژوهشگر برتر جشنواره‌ پروفسور حسابی شد

تصویر مطلب دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل پژوهشگر برتر جشنواره‌ پروفسور حسابی شد
  • یکشنبه 19 خرداد 1398
دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در جشنواره‌ پایان‌نامه‌های برتر - ‌جایزه ویژه پروفسور حسابی‌- به عنوان پژوهشگر برتر معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد اردبیل، پایان نامه پردیس رحمانی دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با عنوان "‌تعیین شیوع دیابت بارداری بر اساس معیارهای انجمن بین‌المللی گروه‌های مطالعه‌ی دیابت و بارداری در زنان باردار مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اردبیل" در جشنواره‌ پایان‌نامه‌های برتر به‌ عنوان پایان‌نامه‌ برتر انتخاب شد.

دیابت بارداری شایع‌ترین اختلال متابولیک در دوران حاملگی بوده و به‌عنوان عدم تحمل کربوهیدرات، با شدت کم‌تری از دیابت آشکار، که برای اولین بار در دوران بارداری ایجاد یا تشخیص داده‌شود، تعریف می‌شود.

در این مطالعه مقطعی- توصیفی 357 زن باردار در هفته های 24 الی 28 حاملگی، تحت آزمون OGTT 2 ساعته با 75 گرم گلوکز خوراکی قرار گرفتند و بر اساس معیار IADPSG شناسایی شدند و کلیه اطلاعات مورد نیاز در قالب پرسشنامه‌ای ثبت و به‌ منظور تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها از نرم‌افزار SPSS19 استفاده شد.

بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش شیوع دیابت بارداری، بر اساس معیار IADPSG بالاست و در تعریف GDM بر اساس معیار IADPSG، (یک مقدار غیر‌نرمال) نکته مهمی است و سبب شناسایی حداکثر بیماران پیامددار در گروه‌های کم‌خطر و پر‌خطر می‌شود.