در دیدار رئیس دانشگاه دمشق مطرح شد

تاکید دکتر ولایتی بر توسعه همکاری‌های دانشگاهی با همسایگان و به‌ ویژه سوریه

تصویر مطلب تاکید دکتر ولایتی بر توسعه همکاری‌های دانشگاهی با همسایگان و به‌ ویژه سوریه
  • سه شنبه 9 بهمن 1397
رئیس هیات موسس و امناء دانشگاه آزاد اسلامی با دکتر محمد ماهر قباقیبی معاون وزیر علوم سوریه و رئیس دانشگاه دمشق و هیات همراه دیدار و بر توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی‌اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز سه‌شنبه 9 بهمن‌ماه در دیدار با دکتر محمد ماهر قباقیبی معاون وزیر علوم سوریه و رئیس دانشگاه دمشق و هیات همراه ضمن خیر مقدم گفت: رابطه سیاسی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی ایران و سوریه از حدود 40 سال گذشته آغاز شده و روز به روز توسعه یافته است و بنده از اولین کسانی بودم که در سمت وزیر خارجه به سوریه رفتم و حضور مرحوم حافظ اسد رسیدم و تاکنون هم در جهت توسعه روابط دو کشور بارها به سوریه سفر کرده‌ام.

رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: معتقدیم توسعه روابط دفاعی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی به تقویت روابط میان نخبگان وابسته است و دو زمینه علمی و فرهنگی می‌تواند این ارتباطات را تقویت کند.

دکتر ولایتی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه‌های علمی افزود: در زمینه علمی به لحاظ تولید علم در دنیا در رتبه شانزدهم و در بین کشورهای دنیا از لحاظ سرعت رشد در درجه اول بعد از انقلاب اسلامی قرار داریم و یکی از مهم‌ترین اقدامات تلاش در جهت پژوهش و ابداعات تکنولوژی به‌ منظور دستیابی به نتایج عملی در جهت اقتصاد دانش‌بنیان است.

وی به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی و به توسعه روابط با همسایگان در حوزه آموزش‌ عالی اشاره و گفت: در دیداری که با رئیس‌جمهور سوریه داشتم، آمادگی تاسیس شعبه‌های دانشگاه آزاد اسلامی را در شهرهای دمشق، حلب و لاذقیه اعلام کردم که با استقبال مواجه شد و اقدامات مرتبط با این مهم در حال پیگیری است و همین همکاری‌ها با کشورهای عراق، آذربایجان، عمان، افغانستان و ... نیز در حال انجام است.

دکتر ولایتی تصریح کرد: سوریه ظرفیت‌های بالایی در حوزه آموزش‌ عالی دارد و اگر این جنگ توسط دشمنان سوریه تحمیل نمی‌شد، بسیار در این زمینه پیشرفت می‌کرد. دولت و مردم سوریه توانستند در برابر یک جنگ بین‌الملل که بیش از 80 کشور در آن شرکت داشته اند مقاومت کنند و آنان را شکست بدهند و این مردم نشان داده‌اند که مردمی با تمدن و فرهنگ عمیق هستند و آینده سوریه حتما از وضعیت فعلی و گذشته بهتر خواهد شد.

وی به تحولات اخیر منطقه هم اشاره کرد و افزود: بیش از 7 سال مردم و دولت سوریه در مقابل همه دشمنان و هجمه‌هایی که در دنیا بی‌سابقه بود مقاومت کردند و این که آمریکایی‌ها گفتند که از سوریه بیرون خواهند رفت این اتفاق قابل پیش‌بینی بود و از حدود یک سال قبل این موضوع را مطرح کردیم و روند تحولات و مقاومت مردم این موضوع را محقق کرد. بی‌تردید پیروزی‌ها حتما ادامه خواهد داشت و می‌بینیم کسانی که در منطقه از جنگ علیه دولت و مردم سوریه حمایت کردند اکنون رئیس‌جمهور سوریه را به جامعه عرب دعوت می‌کنند.

معاون وزیر علوم سوریه هم با تقدیر و تشکر از حمایت‌های صورت گرفته، خواستار گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی و امضاء تفاهم‌نامه به منظور عملیاتی شدن این همکاری‌ها گردید و از توسعه روابط در این زمینه با دانشگاه‌های مختلف در ایران خبر داد.

وی با اشاره به سابقه و جایگاه مهم دانشگاه آزاد اسلامی افزود: خرسندیم که در این دانشگاه مهم حضور داریم و خواستار تحکیم روابط بین دو کشور در همه زمینه‌ها به خصوص در زمینه‌های علمی و آکادمیک هستیم.

رئیس دانشگاه دمشق در ادامه از احساسات و حمایت‌های مردم و دولت ایران تشکر کرد و گفت: در تمام دوره این جنگ تمام عیار، کشورهای دوست و برادر مانند ایران در کنار ما بودند و ما به یاری خدا توانستیم به پیروزی برسیم.