در نشست روسای پژوهش و فناوری استان های دانشگاه آزاد مطرح شد

تصویر مطلب ایجاد آزمایشگاه های مأموریت گرا در استان ها/ تبدیل پارک علم و فناوری به سازمان یاد گیرنده
  • سه شنبه 28 فروردین 1397
توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری و محصولات دانش بنیان و ایجاد آزمایشگاه های مأموریت گرا از جمله اولویت های پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در سال جدید است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر داود ثمری مدیرکل توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی در نشست روسای پژوهش و فناوری استان های دانشگاه آزاد اسلامی که با حضور دکتر بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، توسعه کمی و کیفی طرح های برون دانشگاهی در واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی وابسته، ایجاد آزمایشگاه های مأموریت گرا، انعقاد تفاهم نامه با سازمان ها و دستگاه های دولتی را از اهداف کیفی در بخش مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت نام برد.

وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف مذکور باید حداقل یک مرکز تحقیقاتی مأموریت گرا در استان های فاقد مرکز و آزمایشگاه های تحقیقاتی و مرجع تأسیس شود.

دکتر ثمری اظهار داشت: تعامل سازنده با دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و نهادهای عمومی و آگاهی از نیاز تحقیقاتی و آزمایشگاهی آنها و همچنین راه اندازی یک سامانه اطلاع رسانی توانمند در دانشگاه آزاد اسلامی با قابلیت دسترسی درونی و بیرونی و ایجاد شبکه های همکاری متقابل با صنعت، دولت و جامعه باید در دستور کار قرار گیرد.

توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری و محصولات دانش بنیان

دکتر حامد افشاری مدیرکل کارآفرینی و تجاری سازی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این نشست به راهبردها و استراتژی های اداره کل کارآفرینی و تجاری سازی که این اداره کل به تازگی در این معاونت ایجاد شده، اشاره کرد و افزود: توسعه پایدار و پویا در تجاری سازی فناوری دانشگاه، بسترسازی و توسعه کیفی فناوری ها، توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری و محصولات دانش بنیان در سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی و ایجاد شبکه کارآفرینی از راهبردهای این اداره کل است.

وی با بیان اینکه 126 مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، گفت: توسعه و توانمندسازی مراکز رشد، شرکت ها و محصولات دانش بنیان، گسترش بازار محصولات فناورانه، ایجاد و اصلاح قوانین و مقررات تجاری سازی به منظور چابک سازی فرآیند تجاری سازی در دانشگاه، توسعه فرآیندهای مالی، حمایت از مالکیت فکری و سیاستگذاری شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری از اقداماتی است که باید در توسعه پایدار و پویا در تجاری سازی فناوری های دانشگاه صورت گیرد.

دکتر افشاری بر ضرورت بستر سازی و توسعه کیفی فناوری ها تأکید کرد و افزود: در این راستا باید یک تعداد پلتفرم تکنولوژی ها در سال 97 در سطح دانشگاه به منظور افزایش کیفی فناوری ها، تولید فناوری های جدید، ایجاد نظام اعتبارسنجی فناوری اساتید و اولویت بندی تحقیقات در مراکز پژوهشی انجام شود.

مدیرکل فناوری و تجاری سازی دانشگاه آزاد اسلامی افزایش تعاملات داخلی و بین المللی در شکار فرصت های تجاری و فناورانه، اعطای مأموریت های خاص به مراکز و واحدهای برون مرزی و حمایت از سرمایه گذاری شرکت های معتبر داخلی و بین المللی را در توسعه سهم دانشگاه از محل تجارت فناوری ضروری عنوان کرد.

وی با بیان اینکه اساتید در حوزه کارآفرینی و اشتغال زایی باید توانمند شوند و اصلاح دروسی مرتبط با کارآفرینی به منظور توانمند سازی دانشجویان انجام شود، اظهار داشت: شبکه کارآفرینی در سطح اساتید، کارمندان، دانشجویان و فارغ التحصیلان به منظور بهره گیری از توان علمی آنان ایجاد خواهد شد.

ارتقاء رتبه دانشگاه آزاد اسلامی در سطوح ملی و بین المللی در نظام های معتبر رتبه بندی

دکتر حمیدرضا زمانی زاده مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز کاربردی کردن پایان نامه ها را از اولویت های حوزه پژوهش و فناوری دانست و افزود: افزایش سرانه تولید علم، ارتقاء توانمندی اعضای هیأت علمی، افزایش طرح های تحقیقاتی و گسترش همکاری های بین المللی، افزایش حضور اعضای هیأت علمی در کنفرانس های معتبر و ارائه فرصت های مطالعاتی همسو با سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی جزء اهداف حوزه پژوهش و فناوری در سال 1397 است.

وی ادامه داد: ارتقاء رتبه دانشگاه آزاد اسلامی در سطوح ملی و بین المللی در نظام های رتبه بندی چشم اندازی است که با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های موجود دور از دسترس نیست و برای تحقق این چشم انداز باید دانش و مهارت های نوین در فعالیت های آموزشی و پژوهشی به کار گرفته شود و سطح کیفیت فعالیتهای دانشگاهی ارتقا یابد که با تمام توان در این راه حرکت خواهیم کرد.

دکتر زمانی زاده پژوهش های بنیادی و کاربردی، تولید کتاب و مقالات بین المللی، افزایش سهم دانشگاه آزاد اسلامی در تولید علم، ارتقاء سطح کیفی آموزش و تولیدات علمی اعضای هیأت علمی و همچنین تقویت و تحکیم مناسبات و کارکردهای فرهنگی در حوزه پژوهش را از دیگر اولویت های این حوزه دانست.

تبدیل پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به سازمان یاد گیرنده

دکتر مرتضی موسی خانی سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه قابلیتهای فردی و مهارت های کارآفرینی و تبدیل شدن پارک به سازمان یادگیرنده را از استراتژی های پارک علم و فناوری عنوان کرد و افزود: ایجاد اکوسیستم پویای کارآفرینی، دانشگاه استارت آپی و توسعه پردیس های پارک از دیگر راهبردها است.

وی بازگشت فارغ التحصیلان به دانشگاه و پارک و بازارگشایی، نامداری و جذب ذینفعان علاقه مند را از دیگر استراتژی های پارک علم و فناوری نام برد.

دکتر موسی خانی به 7 میلیون دانشجو و دانش آموخته در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: این نیروی انسانی تحصیلکرده بزرگترین منبع تولید ثروت از محل دانش را در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرار می دهد.

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: باید با برنامه ریزی و تلاش مضاعف اقتصاد این دانشگاه را از شهریه خارج کنیم و در اقتصاد کشور سهم بسزایی ایفا کنیم و ان شاءالله در آینده نزدیک اقتصاد کشور بجای اتکا به نفت، حاصل از صادرات تکنولوژی، صادرات نرم افزار و تکنولوژی های پیشرفته باشد.

پژوهشگاه مرکزی باید ارزش افزوده ایجاد کند

دکتر محمدرضا اردکانی معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این پژوهشگاه باید ارزش افزوده داشته باشد و ضمن پرهیز از موازی کاری جایگاهی برای پژوهش های پیشرفته باشد.

وی افزود: باید با جذب شبکه نخبگان علاوه بر ورود به حل مشکلات ملی، در بعضی از موضوعات گروه های پژوهشی تشکیل دهیم.

دکتر اردکانی درخصوص مأموریت پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: ایجاد و ارتقاء جایگاه برتر دانشگاه آزاد اسلامی در علوم و فناوری های پیشرفته به منظور توسعه اقتصادی دانشگاه و تولید ثروت برای کشور مأموریت اصلی این پژوهشگاه است.