دکتر ولایتی در اختتامیه گردهمایی مدیران و اساتید گروه معارف:

اساتید گروه معارف، فرهنگ ایرانی را فراموش نکنند

تصویر مطلب اساتید گروه معارف، فرهنگ ایرانی را فراموش نکنند
  • پنج شنبه 23 شهریور 1396
دکتر ولایتی با بیان اینکه مدافعان ایران معتقدین واقعی اسلامی هستند، گفت: کسانی که در دوران دفاع مقدس هم از این آب و خاک دفاع کردند متدین و معتقد بودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه گردهمایی مدیران و اساتید گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: امیدواریم با حضور دکتر کلانتری آرزوی ما که اسلامی شدن دانشگاه آزاد است به شکل واقعی محقق شود.
دکتر ولایتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت پرداختن به فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی گفت: عده ای ادعا می کنند که اسلام دارای تمدنی نبوده است . هر قومی دارای آداب و سنن خاصی است اما لزوما به معنای متمدن بودن آن قوم نیست. این در حالی است که در مهمترین آثار تاریخی دنیا به تمدن اسلامی اشاره شده و بیش از هزار سال مسلمانان مشعل دار فرهنگ و تمدن بشر بودند.
وی با اشاره به کتاب قانون ابن سینا، گفت: این کتاب در نیمه دوم قرن 15 و پس از اختراع ماشین چاپ سومین اثری بود که ترجمه آن لاتین آن به چاپ رسید. همچنین کتاب شفای ابن سینا نیز 70 سال پس از تالیف آن، به لاتین ترجمه شد و پایه گذار فلسفه الهی اروپا از این کتاب بسیار الهام گرفته و از ابن سینا در نوشته هایش به احترام یاد می کند.
دکتر ولایتی با بیان نمونه های متعددی درخصوص تمدن اسلامی و اشاره به چهره های برجسته علمی ایرانیان در کتاب های معتبر تاریخی، افزود: از استادان گروه معارف می خواهم که فرهنگ ایرانی را فراموش نکنند و در تدریس معارف به آن توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه مدافعان واقعی ایران همین معتقدان به دین اسلام بوده اند، افزود: ایرانیان از ابتدای ورود اسلام به این سرزمین، اسلام اهل بیت(ع) را پذیرفتند و آن را اسلام راستین دانستند. مطالعه در تاریخ نشان می دهد که تشیع و محبت اهل بیت(ع) از ابتدای اسلام در ایران بوده است.
دکتر ولایتی همچنین با اشاره به فرایند اسلام زدایی از فرهنگ ایرانیان در دوره رضاشاه، گفت: در آن زمان مشروطه خواهان به دو دسته مشروطه مشروعه ومشروطه منهای دین تقسیم می شدند، رضاخان در آن دوره به خوبی دریافت که اگر بخواهد مشروطه خواهان مشروعه را حذف کند باید با اصل رجعت که اصل مسلم در تشیع است مخالفت کند و ریشه دین را در ایران بزند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه در دوره های بسیاری از تاریخ ایران ، حاکمان سعی داشتند ذهن مردم را از دین دور سازند اما موفق نشدند و فرهنگ ایرانی اسلامی در تمام ابعاد زندگی مردم ریشه دواند .