در برنامه تلویزیونی «مجله دانشگاه» مطرح شد؛

تصویر مطلب ولایتی: دانشگاه آزاد اسلامی در دنیا در نوع خود بی‌نظیر است/ نوریان: شرایط ادامه تحصیل را به صورت مساوی برای همه مردم تامین می‌کنیم
  • پنج شنبه 22 تیر 1396
قسمت دهم از سری دوم برنامه «مجله دانشگاه» از شبکه یک سیما پخش شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه در این برنامه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در نوع خود در دنیا بی نظیر است، گفت: هیچ دانشگاه حضوری با این وسعت و کثرت دانشجو، استاد و فضای آموزشی و پژوهشی در دنیا وجود ندارد.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با دارا بودن یک میلیون و 600 هزار دانشجو، حدود 70 هزار عضو هیات علمی تمام وقت، نیمه وقت و مدعو، 40 هزار کارمند، حدود 350 واحد دانشگاهی و چند واحد که مخصوص تحصیل در مقطع کاردانی هستند به توسعه علمی جامعه کمک می کند.

دکتر نوریان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی نیز خاطر نشان کرد: لزوم عدالت اجتماعی در جامعه ایجاب می کند که ما در دانشگاه شرایط تحصیل، رشد و ارتقا را برای همه مردم و به طور مساوی فراهم کنیم.

صامت مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این برنامه با بیان اینکه دوره دانشجویی یکی از بهترین دوره های زندگی هر فردی است، گفت: دانشجویان باید قدر این دوره را بدانند و نهایت بهره را ببرند. مسئولیت دانشجویان تحصیل علم است و دانشگاه آزاد اسلامی نیز امکانات لازم را برای دانشجویان فراهم کرده است هدف ما در دانشگاه کمک به دانشجویان است.

وی در ادامه با اشاره به فرآیند نقل و انتقال دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در این زمینه ابتدا درخواست های دانشجویان برای مشخص شدن ظرفیت واحدهای مبدا و مقصد بررسی می شود. اگر تعداد درخواست ها برای یک رشته خاص در یک واحد زیاد باشد امکان فراهم کردن مسائل آموزشی در واحد مقصد میسر نیست و ظرفیت باید به گونه ای باشد که کلاس ها به راحتی برگزار شده و واحدهای دانشگاهی از این بابت مشکلی نداشته باشند چرا که این موضوع اولین شرط برقراری عدالت آموزشی در دانشگاه خواهد بود.

از دیگر مباحث مطرح شده در این مستند تاکید بر این موضوع بود که چرخه اداری دانشگاه جدا از چرخه علمی آن نیست و سعی شده به هر بهانه ای با کمک های مالی در کنار تشویق های علمی، روحیه دانشجویان ارتقا یابد. اعطای یک هزار و 200 بورس تحصیلی در سال گذشته در کنار کمک به مخترعان جوان دانشگاه در این زمینه قابل توجه است.

در این برنامه عنوان شد که در دانشگاه آزاد اسلامی مصوب شده که علاوه بر تامین تمامی هزینه های ثبت اختراع داخلی تا یک و نیم برابر مبالغ جایزه مقالات ISI به مالک اختراع تعلق گیرد.همچنین این مبالغ در خصوص اختراع هایی که به ثبت بین المللی می رسد تا 100 میلیون ریال است که بصورت جایزه نقدی است.در واقع حمایت ویژه از دانشجویان با سطح علمی بالا حداقل کاری است که باید انجام شود تا برنامه ریزی علمی دانشگاه به رشد خود ادامه دهد.

دانشگاه آزاد اسلامی برای کمک به محرومین هم وارد عمل شده و با انعقاد تفاهم نامه با بهزیستی بسیاری از دانشجویان تحت پوشش بهزیستی را با کمترین هزینه در محیط کلاس و درس جذب کرده است.